woensdag 1 april 2015

Journalist Brecht.


waterworkshop

Ik ben Brecht uit de olifantenklas.  Ik ga je wat meer vertellen over onze waterworkshop met Wim.  Wim was een toffe man,   Hij was van de organisatie Djapo. Dat is een organisatie die kinderen doet nadenken over milieu en eerlijke handel.   Hij wist waar hij over sprak.

Het was een zeer interessante workshop. We deden allerlei opdrachtjes in groepjes.  Ikzelf zat bij Loewie, Indy, Jonas  en Robbe!


We schrokken allemaal hoeveel water nodig is om één kilogram rundvlees in onze winkels te krijgen: 25 000 liter!                         
                                                                                            
We vergeleken ons verbruik van water t.o.v. in Senegal.  We leerden Aïsha kennen uit Senegal. Zij moet heel ver lopen voor 1 emmer zuiver water te hebben.
IK zou willen dat alle landen evenveel gezuiverd  water hebben. 

Ik hou van de natuur! Jij ook?
      Mijn opa heeft een ton die de regen opvangt. Hij gebruikt dat water om zijn tomaten en sla water te geven.  Het is ook beter om te douchen i.p.v. een bad te nemen.  Sluit de kraan terwijl je je tanden poetst! Hopelijk helpen jullie mee aan een wereld die nog lang drinkbaar water zal hebben.

Klik op onderstaande link om de foto's te zien.



Brecht Van Strijthem             




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.