woensdag 13 november 2013

Imani en Mathis in Ghana

Hallo, Wij zijn Imani en Mathis uit de olifantenklas. Gisteren zijn wij naar Ghana geweest. We moesten water gaan halen aan de bron. Om terug naar ons dorp te wandelen moesten we de emmer op ons hoofd zetten. Dat vonden we leuk! We werden cacaoboer voor 2 jaar. We moesten zelf onze cacaobonen maken en kijken of ze de juiste maat hadden. Daarvoor konden we een kaartje gebruiken. Het eerste jaar werkten we per familie. We moesten het pulp van de bonen laten rotten op de bananenbladeren en dan de bonen laten drogen op riet. De mannen staken dan de bonen in zakjes. Het eerste jaar verdienden we geen geld door de strenge opkoper. Het eerste jaar mochten alleen de vrouwen taakjes in de keuken doen. We kregen ook een baby. Die droegen we in onze doeken. Zo konden we toch nog werken. Het tweede jaar mochten ook de mannen in de keuken werken en werkten we allemaal samen. Dat vonden we tof! Toen kwam de opkoper van Oxfam en die betaalde een eerlijke prijs voor onze cacaobonen. We kregen zelfs een waterput als bonus omdat we samengewerkt hadden. Uiteindelijk moesten we toch terug naar Belgiƫ en konden we genieten van lekkere chocolade. :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.